COACHNING

Fastighetsmäklare 


Min erfarenhet av alla mäklare jag har coachat är det en sak som utmärker sig. De allra bästa toppmäklarna är de som är i ständig utveckling. De är de som står med öppen famn och ber om mer kunskap, fler infallsvinklar, mer feedback och vill mer än gärna bli coachade. De är de som tar ansvar för sin egen framgång.


Tyvärr är också min erfarenhet att de mest lågpresterande mäklarna är de som ej vill utvecklas. De säljer minst men låter mest. De har synpunkter på allt och alla. Det är alltid någon annans fel att det inte går bra. Man tycker att gräset alltid är grönare på andra sidan – istället för att inse att det blir grönt där man vattnar det.


Känner du igen detta? Vad gör du åt det?


Jag kan också säga att när jag träffar en mäklare kan jag avgöra på några sekunder om det är en mäklare som har och arbetar med mål eller inte.


Vem tar din tid och energi? Vad händer om du lägger din energi på fel sak? Jo, du kommer tappa de bästa mäklarna till dina konkurrenter och kvar blir de lågpresterande som kommer fortsätta ha synpunkter på allt och alla. Vill du ha det så?


– Vad skulle det innebära om dina medelmäklare höjde sig ifrån en 5:a till en 7:a på en skala till 10?

– Vad skulle det innebära om varje mäklare ökade men en försäljning varje månad?

– Vad skulle det innebära om varje mäklare höjde sin hitrate med 25%?


Min erfarenhet är att det inte läggs tillräckligt med tid på att coacha mäklarna på grund av just tidsbrist. Ofta vill vi att mäklarna skall prestera mer men vi visar inte hur. Hur är själva motorn till att få det att hända!


Vad kan jag hjälpa dig med?

– Individuell mäklarcoachning

– Medbesök på kundmöten/intag

– Medbesök på visning

– Mentorskap

– Workshops

- Hur skapar vi nya kundmöten?

- Att argumentera och bemöta invändningar.

- Att arbeta med struktur och mål.

- Rätt inställning och attityd.

- Självförtroende och självkänsla.

- Skräddarsytt enligt dina önskemål.

– Föreläsningar. För er, kick-offen eller för era kunder.

– Ledarskapscoachning

– Affärsutveckling

– Rekrytering


Jag kartlägger varje enskild mäklare genom att gå vid deras sida – på kontoret och medbesök hos kund. Därefter gör vi en handlingsplan.


Ibland är det små "wake up calls" som behövs och ibland får vi vända på många stenar.


Mål

Att skapa ett eget inre driv och få upp farten samtidigt som hög kvalitet bibehålls.


När, var, hur?

För att spara på er dyrbara tid kommer jag givetvis till er eller var ni önskar.


Vill ni arrangera något på annan ort är ni välkomna ut till Bohus-Björkö i Göteborgs norra skärgård och restaurang Seaside, endast 30 minuter från Göteborg. Här finns även teamaktiviteter såsom sälsafari, matlagning, badtunnor, vattensporter, fiske m.m.

www.seasidebjorko.se

COACHNING

Walk & Talk


Ta en paus i din dagliga verksamhet och ta dig tid för en tur till Bohus-Björkö, endast 30 minuter från Göteborg. Du behöver ingen psykolog men du kanske behöver någon som lyssnar på dig och dina tankar. Någon som inte är kopplad till företaget du arbetar på eller är någon av dem du brukar prata med. Någon som inte har en dold agenda eller andra motiv. Någon med utifrånperspektiv och erfarenhet av både livet, företag, ledarskap, försäljning och affärsutveckling. Någon som vågar vara rak och säga vad man ser och hör. Ett bollplank, en second opinion, ett annat perspektiv.


Vi tar en promenad eller sitter på vår glasveranda i lugn och ro.


Självklart med tystnadsplikt och diskretion.


I detta fall kan jag av diskretionsskäl inte lämna några referenser, men jag har återkommande kunder, vilket för mig är ett gott betyg.